12 maart 2011

!REUR! groot succes!


Emmen stond weer op de kop afgelopen zaterdag 5 maart tijdens de tweede editie van !REUR! De bibliotheek, CQ Centrum voor de Kunsten, en een aantal cafés stonden bol van de streektaalactiviteiten. Het publiek was werderom in grote getale aanwezig. 's Avonds sloot het streektaalfestival af met een fantastisch muzikaal programma.

Emmen stond weer op de kop afgelopen zaterdag 5 maart tijdens de tweede editie van !REUR! De bibliotheek, CQ Centrum voor de Kunsten, en een aantal cafés stonden bol van de streektaalactiviteiten. Het publiek was werderom in grote getale aanwezig. 's Avonds sloot het streektaalfestival af met een fantastisch muzikaal programma. 

In de ochtend en de middag speelde het programma zich voornamelijk af in Bibliotheek Emmen. Na de officiële opening van gedeputeerde R. Munniksma barstte het festival los. In de hal was een Taalmarkt met deelname van diverse streektaalorganisaties. Verspreid over de rest van de bibliotheek traden schrijvers, dichters en musici op en was er een speciaal programma voor de kinderen. Een Drentse quiz, een snelcursus Drents en een discussieforum completeerden het programma. Radio Drenthe deed de hele dag (tot en met de laatstgespeelde noot in Theater De Muzeval) live-verslag van het festival. Ook Radio Emmen was prominent aanwezig om verslag te doen van de activiteiten.
's Middags leidde de Drentstalige Tony Neef de workshop 'Musical zingen in het Drents' in het CQ centrum voor de Kunsten en kon in diverse kroegen geluisterd worden naar optredende streektaalmusici.
 

De Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden werd uitgereikt aan Martin Koster, die met zijn bundel 'Hotel an 't spoor' de prijs in de categorie literatuur in de wacht sleepte. De prijs in de categorie muziek/DVD ging naar de dvd 'Wiede leegte mit daipte' van de Stichting Landschap Oldambt.
 

Het avendprogramma in Theater De Muzeval werd officieel geopend door Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar. Tot groot genoegen van het publiek zong hij samen met Harm en Roelof 'De mooiste meid van Slien'. Na optredens van Martijje!, Van Wieren, Erik Harteveld Bluesband, Bert Hadders en de Nozems, Wia Buze (met Harmonieorkest Euterpe), Erwin Nijhoff, Otto Groote, Martin Korthuis Harm en Roelof en Boh Foi Toch ging het publiek meer dan tevreden 'op hoes an'.
 

(bron: www.huusvandetaol.nl)

 

 

< Terug