Algemeen 


Bert Kamping werd geboren op 07-11-1971 te Erm (Dr.) Tijdens z'n middelbare school periode begon Bert met gitaar- en zanglessen. Later werd Bert toegelaten op het Conservatorium te Groningen waar hij de opleiding Docerend Musicus Lichte Muziek Zang volgde. Hij volgde (zang)lessen bij Floor van Zuthpen, Louis de Vries, Annett Andriessen en Edwin Rutten en workshops bij o.a. Simone Kleinsma.

In deze studieperiode concerteerde Bert o.a. met de amerikaanse jazz/fushion legendes Scott Henderson en Gary Willis (Tribal Tech.) alsmede de rhythm 'n blues, jazz en popgrootheid Georgie Fame. In 1997 voltooide Bert de opleiding Docerend Musicus, om te vervolgen met de Uitvoerend Musicus opleiding, die hij een jaar later al even succesvol afsloot en waarbij Dolf de Vries z'n medewerking verleende door een groot aantal bigband-arrangementen te schrijven.

Om de diverse werkzaamheden te kunnen verrichten is Bert sinds 1999 eigenaar van zijn eigen bedrijf Vocal musiC.
Vocal musiC is een muziek- en theaterproductiebedrijf dat alle facetten van muziek, theater en dans met elkaar combineert.
Vocal musiC organiseert, ontwerpt en produceert podiumkunst voor  uiteenlopende gelegenheden.
Daarnaast wordt bemiddeld voor professionele artiesten en musici. 

Vocal musiC heeft de projectleiding van het succesvolle streektaalfestival !REUR! dat wordt georganiseerd in samenwerking Stichting Huus van de Taol, Bibliotheek Emmen en Theater De Muzeval. 
 

Van maart 2010 tot maart 2012 is Bert voor een periode van twee jaar Gemeentedichter van Emmen geweest.

Van november 2010 tot november 2013 is Bert werrkzaam geweest als streektaal-functionaris van de Provincie Drenthe bij het Huus van de Taol.


Tot slot werkte Bert Kamping tussen 1998-2011 als zangdocent bij het Centrum voor de Kunsten zuid-oost Drenthe; CQ te Emmen en Coevorden.
Medio 2011 is Bert zijn eigen privépraktijk voor zanglessen begonnen.

 


Bert Kamping, Scott Henderson, Gary Willis
Bert met Scott Henderson en Gary Willis (slagwerk: Wobbe Visser, toetsen: Joost Swart)

streektaalfestival !REUR! logo

Gemeentedichter Emmen logo
logo Huus van de Taol