Bert in het Drents


In april 2007 is de eerste solo-CD van Bert uitgebracht met de titel ‘Nooit dacht’. Op dit album staan 15 eigen stukken, geschreven door Bert Kamping, Kees Hendriks en Eddy Hoogland.

Aanleiding van de totstandkoming van het album was een uitnodiging van RTV Drenthe (in de persoon van Egbert Meyers) om een radio-optreden te doen in het programma ‘Podium 30’ met Lucas Koops, onder voorwaarde dat het Drentstalig was. Daar waar het die uitzending bij twee
liedjes bleef, verscheen later het album.
Bijzonder aan het album ‘Nooit dacht’ is de medewerking van musicalster en goede vriendin Joke de Kruijf. Joke zingt op maar liefst vier stukken van het album mee, en ja, ook even in het voor haar ‘vreemde’ Drents.

Het album ‘Nooit dacht’ werd genomineerd voor de ‘Dagblad van het Noorden Streektaalprijs 2007’.

Eind 2007 werden Kees Hendriks en Bert Kamping uitgeroepen tot de meest succesvolle songwriters van Drenthe door uitverkiezing van maar liefst vier stukken door de Stichting Drentse Muziek Maatschappij voor het album SDMM-1.
Met bijdragen:'As ik wus (waor ik naor zöcht)', ' Vannacht blief ik bij je' (met Anne-Lie Persson), ' Zoas ij bent' en 'Ik pluk de dag'.

November 2008 werd het tweede album van Bert gepresenteerd in Theater De Muzeval. Het album heeft de titel ‘Zuken’ meegekregen. Op het album staan een dertiental eigen geschreven Drentstalige pop-stukken die verhalen over de zoektocht van het leven, het maken van keuzes en het vasthouden of juist loslaten van dierbare herinneringen. Aan het album ‘Zuken’ werkte de zeer bekende, in Leek geboren, zanger-tekstschrijver Tony Neef mee. Voor het eerst is Tony te horen in het Drents op een plaat.

Het album ‘Zuken’ werd eveneens genomineerd voor de ‘DvhN streektaalprijs 2008’.

In 2008 werd Bert door de Stichting Nederlandse Streektalen en Dialecten bekroond met de titel:‘beste dialect-act van Drenthe 2007’.

Eind 2008 werd Bert gevraagd door RTV Drenthe om als gastzanger op te treden met de bigband Want2Swing in het kerstprogramma 'Hillige Daag'.
Voor deze gelegenheid werd van het stuk 'Zuken' een bigband-arrangement gemaakt door componist/arrangeur en dirigent van Want2Swing Marco Kerver.

In februari 2009 schrijft Bert het lied ‘Jouw ogen’ als soundtrack bij het fotoboek met de gelijknamige titel. Het betreft een grootschalig project vanuit dagcentrum ‘De Westhoek’ te Beilen.
Bert neemt het stuk op met Joke de Kruijf, zowel in het Nederlands als in het Drents/Nederlands. ‘Jouw ogen’ groeit uit tot een regionale hit en staat zelfs twee weken op nr.1 in de ‘Drentse 30’ van RTV Drenthe. Bij het nummer is een video-clip gemaakt door de bekende producer/regisseur Jan Pronk.

De foto’s in het boek zijn gemaakt door Maarten Corbijn, Gwendolyn Huizendveld , Kees Tabak, Andreas Terlaak, Clemens Rikken, Frank Ruiter, Tessa Posthuma de Boer, Hans Peter van Velthoven, Govert De Roos, Sake Elzinga, Paul Bergen en Michel Porro.

Het fotoproject is ontstaan na bezoeken van bekende Nederlanders als Candy Dulfer, Youp van 't Hek, Henk Wijngaard, Anita Meyer en anderen aan dagcentrum de Westhoek. Via het netwerk van deze bekende Nederlanders is het idee ontstaan de cliënten te laten schitteren voor de camera van bekende Nederlandse fotografen.

De Westhoek is een locatie waar zorg en diensten worden verleend aan mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische beperking en mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang.

In 2011 kreeg Bert de H.T. Buiskool trofee uitgereikt van Drentse vereniging 't Aol Volk voor het werk dat hij verricht heeft voor de Drentse taal.

 hoes_nooit_dacht_def.jpg
 
joke_de_kruijf_bert_kamping_inzingen_nooit_dacht.jpg

  
sdmm1_hoes.jpg
zuken_hoes.jpg
 
tony_neef_bert_kamping.jpg


 

  
  

 

 

jouw_ogen_hoes.jpg

joke_de_kruijf_bert_kamping_clip_jouw_ogen.jpg

 
 
 

 

buiskooltrofee_boudewijn_benting.jpg

(foto: Boudewijn Benting